to na pewno. Zdrowia!sistermonn pisze:Jutro czeka nas chyba wizyta u lekarza
to na pewno. Zdrowia!sistermonn pisze:Jutro czeka nas chyba wizyta u lekarza
niesia2708 pisze:Patrycja11, jak Gabryś??

Organizm sobie nie radził z wirusem. Na szczęśćie po Heviranie wszystko ustąpiło. Dostałyście go? Ja bym małej podała. kasieńka 85 pisze:Pytanie do mam, które leżały w szpitalu....Czy wchodząc na Izbę od razu jestem przyjęta na oddział? Czy robią najpierw badania i dopiero decyzja?
Nie dostałyśmycaixa pisze:Na szczęśćie po Heviranie wszystko ustąpiło. Dostałyście go? Ja bym małej podała.
czyli niekoniecznie nas wezmą na oddział?caixa pisze:Czekasz na IP na badanie, pobierają krew i dopiero kierują na oddział.
Do zakaźnego. zatem jedynie Biegański wchodzi w grę.caixa pisze:Dostałyście skierowanie do Biegańskiego?
Przed wysypem siedziała w domu półtora tygodnia, bo miała katar i od niego od czasu do czadu pokasływała.caixa pisze:Czy Karola była zdrowa w 100% przed ospą?
nie no jasnecaixa pisze:kasieńka 85, kurcze, nie chciałabym podważać opinii lekarza
szczerze to już Pani dr na mnie spojrzała dziwnie jak powiedziałam, że pudroderm nie działał i psikam octeniseptem.caixa pisze:kasieńka 85, a nie mogłabyś zadzwonić do przychodni i zapytać? Powiedz, że słyszałaś, ze to pomoże i co na to lekarz.

Oby jednak bez szpitala się obyło...
A 2013 
gorączka była w południe. Pojechali na Izbę. Pyoctanina smarować wysuszone zmiany. A pozostałe ocenteniseptem. Pudrodermu od lat się nie stosuje. Temperaturę zbijać ibuprofenem, pediatra zaleciła paracetamol.caixa pisze:kasieńka 85, jak Karolcia?
kasieńka 85 pisze:Temperaturę zbijać ibuprofenem, pediatra zaleciła paracetamol.
no to cudnie. A aaaaaaaa niech mnie ktoś dobije.caixa pisze:kasieńka 85 pisze:Temperaturę zbijać ibuprofenem, pediatra zaleciła paracetamol.
Ja też słyszałam, że przy ospie tylko paracetamol.
"Wyniki badań opublikowanych na przestrzeni ostatnich lat wskazują, że stosowanie niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), a zwłaszcza ibuprofenu w leczeniu gorączki i bólu u dzieci z ospą wietrzną wiąże się z podwyższonym ryzykiem wystąpienia gronkowcowych i paciorkowcowych zakażeń skóry, takich jak martwicze zapalenie powięzi."
Można osiwieć, można.
nie podawałam przeciwgorączkowegoPatrycja11 pisze:kasieńka 85, jak Karolka po nocy?

Wiecie, najgorsza ta gorączka, bo zmiany ładnie się goją. Ale lekarka w szpitalu powiedziała, że gorączka może występować, bo to "jest poważna choroba".

A 2013 

ale tak myślałam że jak ja już jestem chora,to nie ma mocnych na Igora 19anioleczek92 pisze:Suchy,napadowy kaszel głównie w nocy
Kurczak pisze:Na samą myśl o posłaniu Dianki we wtorek robi mi się słabo.
Dlatego Karolcia zostaje jeszcze tydzień z opiekunką, ale jeszcze dodatkowo jutro będzie szczepiona więc wolę chuchać na zimne Kurczak pisze:Zastanawiam się, kiedy polegnie znowu...
kiedyś nad tym samym się zastanawiałyśmy z Deco-Anią. Ania, dopytała wtedy pediatry i jeżeli dobrze pamiętam, to można inhalować przy antybiotyku. Tyle, że my wtedy rozkminiałyśmy kwestię inhalacji z pulmicortu. Ale skoro pulmicortem można to tym bardziej solą.Justinaa pisze:czy antybiotyk jest jakimkolwiek do inhalacji przeciwskazaniem, czy te dwie rzeczy się nie kłócą?
idę do odpowiedniego wątku 
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości