w sumie odpukać- jeszcze nigdy nie miał odparzonej dupki- raz wyskoczyła mu wysypka (2 tygodnie temu) ale po jednorazowym posmarowaniu Bephantenem zniknęła
czasem na noc smaruje mu między pośladkami- bo długo jest w pieluszce więc zabezpieczamy się
na co dzień nie smaruję mu pupki niczym 

malaJu pisze:używałam mąki ziemniaczanej
evelinka pisze:Na co dzień jeśli nie potrzeba, to nie smaruję niczym.

Szizel pisze:U nas nr jeden jest i był Bepanthen,
Więc smaruję na zmianę Bepanthen i Sudocrem,na szczęście widzę poprawę, nie ma już zaczerwienienia tylko te okropne krosty... mam nadzieję, że zaraz się wysuszą i znikną.

szaraczarownica pisze:Tormentiol. Wiem, że ten drugi ma w ulotce napisane, że nie dla dzieci,

tak jak u Marysia ale ja używam jedynie w sytuacjach awaryjnych na codzien nie smaruję jej niczym. Sudocrem dostałam w małych próbkach i nawet nie otworzyłam. Mąkę ziemniaczaną uzywałam w lato jak małej się zatarło w pachwinkach.juta79 pisze:Szizel pisze:U nas nr jeden jest i był Bepanthen,
i od początku tylko go używam, jeszcze nie było sytuacji z którą by sobie nie poradził
a może zasyp ja pudrem albo mąką ziemniaczaną?Misiak pisze:tylko te okropne krosty...

ppola pisze: ja używam jedynie w sytuacjach awaryjnych na codzien nie smaruję jej niczym.

) nie mieliśmy poważnego odparzenia. Stosujemy Bepanthen po kupie i na noc, przez jakiś czas postanowiliśmy podejść do tematu bardziej ekonomicznie
i stosowaliśmy Linomag, ale co jakiś czas pojawiały się na pupie pojedyncze krostki, smarowaliśmy je Sudokremem i średnio dawał radę, także postanowiliśmy zostać wierni Bepanthenowi.Masakra z tej Twojej teściowej, dziecka jej nie szkoda?kochecka pisze:U Laury do odparzeń najczęściej doprowadza moja teściowa jak już musi z nią zostać
raz jest ok, a na drugi dzień cała pupa czerwona. Później chwilę przerwy i znowu. Póki co smaruję sudocremem. Od wczoraj aż zaczęły pojawiać się takie paski czerwone.Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości