W Porcie mówiła Pani żeby dzwonić pod koniec tygodnia i się dowiadywać czy nowa dostawa była.
Ale spokojnie, kilka dni i będzie tuptać. A co do luzu, to według mnie dobrze, że masz ten zapas, bo przy chodzeniu stópka się nieco do przodu przesunie i nie będzie już się to tak rzucało w oczy.
Mała niechętnie siedzi w wózku. Za jakiś czas będę musiała ją z niego wypuścić i pozwolić "pospacerować". 

najważniejsze zeby były ciepłe i łatwo się ubierały
, taki maluszek kilometrów nie przejdzie , tym bardziej na sniegu wiec uważam że nie ma co szczególnie wydawac kasy na pierwsze zimowe buty (1 sezon).
jakieś dobre buty kupię jej dopiero na wiosnę bo teraz to w sumie ma je głównie do auta 

Nawet w outlecie Symbiosis tak tanio tego rozmiaru się nie dostanie (to już 26)
Tzn póki co coraz bardziej sie rozglądam, bo mały coraz odważniej próbuje chodzić. Tzn przy meblach od dawna chodzi, czasem jak się zapomni, to nawet stanie bez trzymanki, ale jak tylko zda sobie z tego sprawę, to jest panika i leci na pupę lub się łapie czego się da
No a wracając do butów, to plan mam taki, że jak zacznie chodzić samodzielnie, to kupujemy buty. No i tak naprawdę nie wiem jaka pogoda nas zastanie
Tzn czy na dworzu będzie ok. 0, czy może +20
Także wiem tyle, że myślę o butach zakrytych, ale czy one będą na wczesną, czy na późną wiosnę, to się okaże 

duży wybór jest? bo właśnie obstawiałam że tam są buty po 300zł i w ogóle nawet nie myślałam żeby tam jechać oglądać.szaraczarownica pisze: w Ptak Outlet jest Symbiosis i tam jaką ecco mimic za 100-160 zł (zależy od rozmiaru i wzoru).
U nas podobnie. Czesto np. w Deichmannie widuję fajne z Adidasa czy wlasnie Nike, ale zawsze maja tak koszmarnie sztywna podeszwe, ze moim zdaniem nie sa odpowiednie dla malych stóp.szaraczarownica pisze:ola, Staś jeszcze adidasów nie nosił i szybko nosić nie będzie. Jedynie trampki na lato
runningowe bo są lekkie, z elementami materiałowymi. Łatwo się ubieraly, nawet przetrwały pranie w pralce. Mam w domu prywatnego, osobistego ortopede i paniki nie miał w oczach jak nasze dziecko w nich biegało swój 1szy sezon 

Dam znać co i jak 

)sardynka pisze: ja jednak na Twoim miejscu bym pojechała przymierzyć , no i najlepiej niech Laura pobiega chwilę w butach po sklepie to będziesz wiedzieć czy jej pasują czy nie
Tak, bo jednak stwierdziłam, że są zbyt ciepłe.sardynka pisze:Paulina S., a wczoraj były inne na zdjęciu
Upatrzyłam już kolejne w CCC. Chciałam kupić przez Internet w Smyku (była promocja), ale pewnie w weekend pojedziemy do sklepów z małą.

Pierwsze buty kupione, stanęło na Lasockim 

ola pisze:Ile Wasze dzieci miały jak zaczęły nosić buciki typu adidaski np. nike? Bo mój małżonek kategorycznie nie chce takich kupić, mówi że Hania jest jeszcze za mała.
Póki co kupowaliśmy buty Bartka. Sandałki i półbuty. Półbuty są już na styk, więc trzeba kupić nowe sandałki, półbuty i myślałam właśnie nad adidaskami na lato.duży wybór jest? bo właśnie obstawiałam że tam są buty po 300zł i w ogóle nawet nie myślałam żeby tam jechać oglądać.szaraczarownica pisze: w Ptak Outlet jest Symbiosis i tam jaką ecco mimic za 100-160 zł (zależy od rozmiaru i wzoru).
teraz właśnie kupiliśmy mu trzecią z rzędu parę adidasów (model court z deichmanna) bo nie chciał ani ecco ani lasockiegoCóż, tylko krowa nie zmienia poglądówava pisze:U nas podobnie. Czesto np. w Deichmannie widuję fajne z Adidasa czy wlasnie Nike, ale zawsze maja tak koszmarnie sztywna podeszwe, ze moim zdaniem nie sa odpowiednie dla malych stóp.szaraczarownica pisze:ola, Staś jeszcze adidasów nie nosił i szybko nosić nie będzie. Jedynie trampki na lato

Ja jestem na "nie" dlatego, że do stylu w jakim ubieram Stasia bardziej pasują skórzane półbuty. Myślę jednak, że w przyszłym roku kupimy już jakieś miękkie adidasy, bo to chyba lepszy wybór do przedszkola. Ale jeszcze zobaczę co będzie miało do zaoferowania ecco w rozmiarach 27+ 
Na jaki rozmiar?
). Miał wtedy ok. 1,5 roku.
a te, które mają regulację przy palcach też czasem ledwie się dopinają 
Paulina S. pisze:W jakim wieku były Wasze dzieci, gdy kupiłyście im pierwsze kaloszki?Na jaki rozmiar?
Drugie pytanie - sandały - powinna być zakryta pięta i paluszki, prawda?
Jakiś czas temu robiłam mały rekonesans w sklepach i wiele sandałów przypominało właśnie bardziej półbuciki.sardynka pisze:ma niby sandały lasockiego z zakrytymi palcami ale jak dla mnie to bardziej przewiewne półbuty

Paulina S. pisze:sardynka, gdzie kupiłaś kaloszki?

Wróć do Porady zakupowe i nie tylko
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości