Chciała bym coś zrobic po za sernikiem na zimno a piekarnika brak
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Zajął mi... 10minut.

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Bardzo proste i bardzo dobre.
Ja ją będę robiła w piątek, bo w sobotę mamy gości... Też muszę w takim razie zwiększyć proporcje
Już się nie mogę doczekać 
Szybko się robi, a krem jest po prostu boski! Już postanowiłam że od dzisiaj będę ten krem wykorzystywać również do tortów!
Za radą Kurczak, zrobiłam z podwójnej porcji i wyszło akurat na dużą formę do tarty 

A jeśli jeszcze mięta łączy się z czekoladą to nic więcej mi już do szczęścia nie potrzeba
Właśnie dlatego pokochałam tartę pasikonika
Przepis na moim blogu http://paranojepodniebienia.blogspot.co ... 0pieczenia (ciut się pochwalę, a co
)
sistermonn pisze:Rok temu zostałam poczęstowana tym ciastem i stało się moim ukochanym.

kochecka pisze:Ja robię z serka homogenizowanego i galaretek. Daję 2 serki na jedną galaretkę rozpuszczona w 300 ml wody.

(taki wcale nie sernikowy, a śniadaniowo-kanapkowy).

niesia2708 pisze:Blue, Napoleonki:
1 paczka krakersów
1 margaryna
3 szkl mleka
1 szkl cukru
2 budynie białe
Krakersy ułożyć na blaszce.
1,5 szkl mleka zagotować, dodać cukier i margarynę.Do gotującego się mleka dodać 1,5 szkl mleka rozmieszane z mąką i budyniem.Energicznie mieszać, chwilkę gotować. Gorące wylać na blachę. Na wierzchu położyć krakersy.
Schłodzić, posypać cukrem pudrem.
uwielbiam 

A ile tej mąki, bo w składnikach w ogóle jej nie widzę?niesia2708 pisze:rozmieszane z mąką
Emi pisze:smak mojego dzieciństwa uwielbiam

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości