Najpierw Wigilia u teściów, potem jedziemy na Wigilię do moich rodziców, a tak właściwie to do siostry mojej mamy, która mieszka obok
Mama i ciocia robią Wigilię dla całej rodziny ze strony mamy zamiennie - w jednym roku u mamy,w drugim u cioci.
zawsze drugi dzień świąt spędzaliśmy u babci, ale ponieważ od czasu wesela nie odzywamy się z częścią taty rodziny to wypadł nam ten punkt świąt.
magia Świąt 
2017
2021
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

W tym roku tak samo.ava pisze:wracamy do dwóch Wigilii - najpierw będzie u moich Rodziców z moim rodzeństwem, potem u teściów (tylko my i oni)

ppola pisze:U nas pierwszy raz Wigilia nie jezdzona
dasz radę, dasz radę powtarzaj do poniedziałku cały czasszaraczarownica pisze:Teściowie pierwszy raz.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Po prostu zrobiłam się trochę bardziej gruboskórna, a zależy mi na tym, żeby Staś miał wspomnienia takich rodzinnych świąt
Poza tym, skoro i tak się z nimi widziałam, bo do nich jeździliśmy na wczesną Wiglię, to co za różnica
Czas oszczędzamy 
Są ludzie w mojej rodzinie, których bym za próg nie wpuściła, ale teściowie jeszcze nie są w tej grupie to prawda. U nas nie ma żadnych relacji, także rozumiesz dlaczego sobie nie wyobrażamszaraczarownica pisze:Porównywać nie ma co, bo jednak u nas relacje ciut lepsze
ava pisze:W tym roku tak samo.ava pisze:wracamy do dwóch Wigilii - najpierw będzie u moich Rodziców z moim rodzeństwem, potem u teściów (tylko my i oni)
W pierwszy dzień Świąt robimy urodziny Michała (...). W drugi dzień pewnie zajrzymy na herbatę do mojej Babci
każdy coś przygotowuje więc tak naprawdę nie muszę spędzać kilku dni przy garach 

W Łodzi, w mieszkaniu było dość ciężko, ale udało się zorganizować 2 razy. Od 5 lat, kiedy mieszkamy w domu, mamy regularnie Święta u nas. Nie biorę wszystkiego na siebie, bo dzielimy się przygotowywaniem jedzenia, a nawet większość oddaję, ale lokal, sprzątanie przed i po jest już po naszej stronie.

U nas podobnie. Zwłaszcza, że u moich Rodziców, gdy zjadą się wszystkie dzieci (5, każde z drugą połówką) i wnuki (rozbrykana siódemkaBlue pisze:Myslę że to dobry czas na zaczynanie goszczenia co roku roodziców i rodzeństwa (wymiennie)
), to po prostu jest strasznie ciasno.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Wróć do Porady Idealnej Pani Domu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość