Nie wiem czy ktoś da złota radę. Chyba większość dzieci to przechodzi i po prostu wyrasta.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013ale też nie odpuszczajcie i za każdym razem warto powtarzać, że was to boli i że nie wolno tak robić.lmyszka pisze:Jakub_Paluch, taki okres

cóż, domyslałem się że tak po prostu jest i trzeba to przetrwać, konsekwentni jestesmy, choć nie zawsze to przychodzi łatwo 
Jakub_Paluch pisze:choć nie zawsze to przychodzi łatwo
To Hania tak potrafi?? Nie wierzę!malaJu pisze:kontakt z innymi dziećmi, które jak HAnia Justiny potrafią też gryźć i szczypać.
Deco-Ania pisze:Cieszę się, że moje dziecko jakoś tak spokojnie to przeszło. Teraz za to się obraża i mówi: Mamo! Jesteś bardzo nie grzeczna. Idziesz do kąta!"
dzieci różne mają charaktery..
szaraczarownica pisze:ale dlatego, że one go fascynują. Bardzo lubi je łapać, a potem po prostu mocno zaciska rączkę i cieżko mu te włosy odebrać![]()
mietka pisze:tylko, że jak teraz mu nie dasz do zrozumienia, że to jest nieprzyjemne i bolesne, to później będzie się fascynował włosami innych, którym niekoniecznie to się musi podobać. szczególnie jeżeli to będą inne dzieci.
Napisałam tylko, że regularnie tracę włosy.
najlepsza metoda ja jeszcze staram sie zlapac raczke i pokazuje mu ze jak robi cacy to sprawia nam radosc, a jak bije bol. Juz czesciej dziala, ale za to brata bije czym popdanieMalwina pisze:Przytrzymywać mocniej ręce (nie do bólu, ale tak, że nie mógł robić komuś krzywdy), do tego mówiłam, że to nie jest zabawa i to sprawia ból
oj potrafi potrafi i to nie tylko nas, ale i inne dzieci, a żebyś widziała jaką przy tym minę zawziętą robi!Deco-Ania pisze:To Hania tak potrafi?? Nie wierzę!
Justinaa pisze:żebyś widziała jaką przy tym minę zawziętą robi!
Puma pisze:najlepsza metoda ja jeszcze staram sie zlapac raczke i pokazuje mu ze jak robi cacy to sprawia nam radosc, a jak bije bol. Juz czesciej dziala,
Marcka pisze:Gorzej jak kilka razy jak walnęła babcię to cała rodzina w śmiech... no bo to takie zabawne
Wróć do Pytania odnośnie wychowania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości