Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Fakt, o tym nie pomyślałam. Tzn. generalnie nie upieram się przy tym, żeby wszyscy szli w tym samym. U nas od jakiegoś czasu jest tak przyjęte, myślę, że dla chłopców to nie ma dużej różnicy, pewnie bardziej chodzi o dziewczynkilmyszka pisze:tylko są rodzice co maja garnitury pod starszym synu, koledze ....
lmyszka pisze: są rodzice co maja garnitury pod starszym synu, koledze ....

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Owszem. Jak najbardziej zgadzam się, że to sakrament jest najważniejszy. Ale tak samo jest w przypadku ślubu. I nie uwierzę, że Tobie czy ktorejś z innych forumek było obojetne w jakiej sukni pójdzie do ołtarza (zwłaszcza, że z większością "znam się" jeszcze z okresu przygotowań do ślubumalulu pisze:Nadal jest to powierzchowność, rzecz materialna i nabyta. Rzecz, która przeminie.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

malulu pisze:Rozumiem, że mogą podpowiedzieć: w zeszłym roku rodzice zdecydowali się na ubrania firmy tej i tej. Byli zadowoleni, może też skorzystacie.
gohnia pisze:malulu pisze:Rozumiem, że mogą podpowiedzieć: w zeszłym roku rodzice zdecydowali się na ubrania firmy tej i tej. Byli zadowoleni, może też skorzystacie.
Ja nawet tego nie trawię. Trąci mi to układami i biznesem. Ksiądz niech się zajmie sakramentem i przygotowaniem dzieci, a nie strojami.

agunia pisze:my będziemy mieć właśnie w Dworze Artusa, cieszę się że polecasz bo dla nas to zupełnie miejsce nie znane mnie mieliśmy okazji tam być
Jedzenie jest bardzo dobre. Obsługa rónież. Zamawialiśmy też przez nich tort w ubiegłym roku. Nie pamiętam kto go robił, ale był bardzo smaczny.
Ale się fajnie złożyłoagunia pisze:wszystkie pozostałe komunię to będą dzieci z naszej klasy też z którymi się bardzo lubimy więc super.
Zaczynam żałować, że nie podpisałam umowy w ubiegłym rokuagunia pisze:My w tym roku 250zl placimy
Czyli dwa lata wcześniej już były rezerwacje. My dopiero co poznaliśmy datę i w sumie nawet nie tak jakoś oficjalnie, że od katechetki czy jak to się obywa, zapytałam księdza podczas kolędy 
Zaciekawiło mnie to.
Deco-Ania pisze:Paulina S., u nas jest taka sytuacja właśnie.
My zdecydowaliśmy, że chłopcy idą do komunii z większością klasy - czyli nie w swojej parafii, a własnie sąsiedniej.
Z resztą chrzty tez były w parafii sąsiedniej
2017
2021
Jestem już prawie zdecydowana na to miejsce. Nie mam zbyt wielkiego wyboru.
2017
2021
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013jaką wybrałaś?lmyszka pisze: mam tylko zarezerwowana restauracje.
2017
2021
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Zaproszenia jakieś tam wstępne typy wybrałam, może jutro pokażę młodemu, żeby zdecydował. Odchudzanie matki w trakcie To jak to się u Was odbywa? U nas już od pierwszej klasy, na początku roku szkolnego katechetka daje karteczki, co należy zaliczyć w konkretnym miesiącu (w ciągu roku szkolnego jest ok. 7 zaliczeń) i to naprawdę są rzeczy podstawowe (np. w 1 klasie Aniele Boży czy Wieczny odpoczynek). Myślałam, że w klasie komunijnej bedzie tego więcej, ale nadal są same podstawy. Jedyne co było trudniejsze i było tego więcej to Tajemnice różańcowe, ale reszta luzik, np. 7 grzechów głównych, przecież to jest raptem kilka słów.lmyszka pisze:modlitw nie zalicza ....
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
2017
2021Coś tam chodzi mi po głowie, ale u mnie jest problem taki, że najczęściej to co mi się podoba nie pasuje do mojej figury, albo wymyślę sobie coś, czego potem nigdzie nie mogę znaleźćmartonia pisze:Dziewczyny, a o swoich kreacjach już myślicie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości