klarysa pisze:A wg mnie to niewiele zmienia, bo kobiety już teraz znikają z pracy na 1,5 roku biorąc lewe zwolnienia od początku ciąży.
Justinaa pisze:no cóż, z mojej samolubnej perspektywy - super! nie wahałabym się ani chwili i wybrała roczny urlop i 80% wynagrodzeniaAle ja mam taką pracę, w korporacji, ze moja roczna nieobecność, pewnie nie byłaby jakoś szczególnie dostrzeżona, ale z drugiej strony, takie rozwiązanie i tak nie rozwiąże problemu. powinni raczej przemyśleć elastyczne formy zatrudnienia, pracę z domu etc
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Hmmm... nie wiem o co dokładnie pytasz.kochecka pisze:dziewczyny a kto wystawia zwolnienia już po urodzeniu dziecka?
dlatego właśnie nie bardzo wiedziałam o co chodzi. Ja dostałam w szpitalu zaświadczenie, że urodziłam i to było podstawą do macierzyńskiego, Nie musiałam donosić żadnych innych zwolnień.kochecka pisze:pytam o zwolnienie (na macierzyńskie) po urodzeniu dziecka.

Ale jak ja byłam na urlopie macierzyńskim było podobnie - nie pamiętam dokładnie dat: ale też była jakaś data wyznaczająca fakt, że jeśli tego dnia jestem na urlopie macierzyńskim mogę złożyć wniosek o wydłużenie urlopu o kolejne 2 tygodnie. Jeżeli mój urlop macierzyński skończyłby się wcześniej - miałabym 2 tygodnie mniej.caixa pisze:Tym razem rząd postanowił, że z nowych przepisów skorzystać mają wszystkie osoby przebywające na urlopie w momencie ich wejścia w życie. ".
justine pisze:Właśnie wróciłam z Holandii - tam urlop macierzyński trwa 3 miesiące, hardcore'owo nie?
. U nas w Polsce wiem, że jest kilka korporacji, które miały (nie wiem czy nadal mają) takie rozwiązanie.
Wydaje mi się, że raczej nie ma problemu z dostępnością żłobków.

za rok znów podniosą VAT, podatki, utną inne ulgi...martula_87 pisze:ciekawe jaki jest haczyk w całej tej decyzji.
Deco-Ania pisze:za rok znów podniosą VAT, podatki, utną inne ulgi...
Kto w Polsce ma takie podejście? Przecież większość robi wszystko na ostatnią chwilę, żyje od pierwszego do pierwszego wydając nadwyżki ostatniego dnia przed wypłatą. Poza tym, to było takie piekne zagranie polityczne! Ech, jako mgr stosunków międzynarodowych byłam przyjemnie zniesmaczona grubością nici, którymi to jest szyte 
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013ale to chyba dostaje się, jak się dziecko zarejestruje. Mylę się?lmyszka pisze:Odpis aktu urodzenai też?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości