Misiak pisze:Jakub_Paluch, niestety raczej jest to niemożliwe, by w samochodzie rozbierać dziecko z kombinezonu i dopiero wtedy upinać w fotelik, a po skończonej podróży wyjąć dziecko z fotelika i ubrać, dla mnie to jakaś abstrakcja. Kto to wymyślił...

Jakub_Paluch pisze:Co to za fotelik?

Jakub_Paluch pisze:Są i są to świetne rozwiązania

szaraczarownica pisze:Jakub_Paluch pisze:Są i są to świetne rozwiązania
Tylko droższe od standardowych
Jakub_Paluch pisze:szaraczarownica pisze:Jakub_Paluch pisze:Są i są to świetne rozwiązania
Tylko droższe od standardowych
Ekhm, nie droższe niż to co Ty wzięłaś

Dalej jestem zakochana w żyrafie i Młodemu też już się podoba, bo siedzi rozwalony na siedzeniu, a nie ściśnięty jak śledź. To, że mu wygodnie widać szczególnie jak zaśnie - śpi długo i spokojnie 

serdecznie zapraszam do czytania, komentowania i zgłaszania uwag 

) można mieć 4* safefixa lub poniżej tysiaka king plusa, jak ktoś nie ma isofixa.
?
a możliwych konfiguracji jest wieeele...
Jakub_Paluch pisze:Zdecydowanie Romer. To nie jet dobry moment na kupno fotelika z osłoną tułowia, które najprawdopodobniej w przeciągu roku zostaną całkowicie wycofane z rynku. W świetle nowych danych ADAC nie jest przystosowany, żeby je testować, stąd takie wysokie wyniki...
poproście sprzedawce o przymiarkę, patrzcie mu na ręce i zwróćcie uwagę, czy fotelik stojąc swobodnie na kanapie, opiera się jednocześnie tyłem o oparcie. I czy po zamontowaniu nie buja się na boki.UppsJakub_Paluch pisze:Wcześniej już o tym pisałem
Dziękuję za poprzednią odpowiedź i proszę o jeszcze jedną: co Pan sądzi o foteliku Maxi Cosi Mobi http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkty/f ... /mobi.aspx ?szacun! Zawsze jestem pod wrażeniem, że pamiętasz co, kto i gdzie napisał.szaraczarownica pisze:Kuba wypowiadał się już w tym wątku.

szaraczarownica pisze:Deco-Ania, w życiu bym tego nie pamiętała, tylko o Mobi akurat sama pytałam
I nawet znalazłam odpowiedź viewtopic.php?p=22929#p22929

(może nie wypadnę z formy)
to w kategorii 9-18, ale można używać już spokojnie dla 6 miesiecznego malucha.
Jakub_Paluch pisze:(może nie wypadnę z formy)

)w autokarze chyba nie ma wymogu przewożenia dziecka w foteliku (ale pewna nie jestem). Podobnie jak w taksówce.kari pisze:ja to się zastanawiam jak takie dzieci wozić w autokarach gdzie nie ma pasów?
Są, ale biodrowe właśnie. I co prawda z Antkiem nie leciałam, ale z tego co słyszałam maluszki do pewnego wieku (2 latka?) podróżują u rodziców na kolanach.kari pisze:bo w samolocie są pasy prawda(nigdy nie leciałam, wiec nie wiem )
zgadza się - rodzic ma swój pas i do tego jakby przedłużkę - drugi pas dla dziecka poniżej 2 lat, starsze dziecko podróżuje już na swoim miejscuDeco-Ania pisze:kari pisze:
bo w samolocie są pasy prawda(nigdy nie leciałam, wiec nie wiem )
Są, ale biodrowe właśnie. I co prawda z Antkiem nie leciałam, ale z tego co słyszałam maluszki do pewnego wieku (2 latka?) podróżują u rodziców na kolanach.

świetne pytanie.. Chciałam do mojej babci (40 km za Konstantynowem) przejechać się z Małym. Bo on uwielbiam autobusy, tramwaje. Ale zastanawiałam się jak właśnie jest z dzieciakami.kari pisze:ja to się zastanawiam jak takie dzieci wozić w autokarach gdzie nie ma pasów?
(jak praca pozwoli)
kupować, czy nie ?? odpowiedź Kuby na tej samej stronie tylko kilka postów wyżej:taja pisze:Jakub_Paluch, więc jak to jest z tymi fotelikami z ochroną tłowia ?? kupować, czy nie ??
Jakub_Paluch pisze:To nie jet dobry moment na kupno fotelika z osłoną tułowia, które najprawdopodobniej w przeciągu roku zostaną całkowicie wycofane z rynku.

Wróć do Ekspert ds. bezpieczeństwa w samochodzie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość