taja pisze:ufam słoiczkom
Gerberze był MOM, więc tez tak do końca nie wierzyłabym tym słoiczkowym...
taja pisze:ufam słoiczkom
Pepsi pisze:Gerberze był MOM
ale wszystko okaże się w praktyce 
Fuente pisze:zupełnie inaczej smakuje (nie jest tak słodki)

szaraczarownica pisze:Stanisław zeżarł w Bartku metkę obwieszczającą promocję
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
W sumie teraz zimą będzie najgorzej z owocami, więc tu pewnie będę się posiłkować słoiczkami. Ale ponoć można np. śliwkę świeżą czy morele zastąpić suszonymi i też będzie dobrze.
Szybko się robi
Potem blender i już
Choć mnie w tych domowych papkach też ie wszystko smakuje... chciałabym jakoś wzmocnić ich smak, mam nawet liście pietruszki od dziadków z ogródka w zamrażarce, ale nie wiem czy to nie za wcześnie...
dziś miał ziemniaczki marchew i szpinak, az tak się nie krzywił, zjadł trochę, ale uwaga! z mojego palca...z łyżeczki nie chciał marciami pisze:boje sie dawac słoiczki, bo mam wrażenie, że tylko odroczę w czasie problem, bo przecież kiedys mikołaj będzie musiał zacząć jeść to co my gotujemy.
marciami pisze:czyli co, przemęczyć sie teraz ze słoiczkami a jak będą zęby to zacząć znów domowe jedzenie dawać, ale w kawałkach?
marciami pisze:ciekawa jestem co mu nie pasuje w tym jedzeniu.

No ale najwazniejsze aby przekonał się do nowych smaków i jadł. Tym bardziej, ze owoce lubi (na razie jablko i gruszka głównie- mus wychodzi taki pyszny, że sama bym go zjadła) i kaszkę też wciąga nosem prawie - a robię na wodzie taką kaszkę Nestle z lipą 
marciami pisze:robię na wodzie taką kaszkę Nestle z lipą
One docelowo są do mleka modyfikowanego, wiem, ale wcześniej znajoma mama też robiła na wodzie i stąd wiedziałam, że na wodzie też są ok
Całej naszej trójce ta kaszka smakuje, pachnie jak takie wafelki andruty
Pewnie gdyby mu nie smakowała na wodzie to dostałby z mm, ale kaszkę manne gdy wprowadzałam gluten też robiłam na wodzie 

szaraczarownica pisze:marciami Jeszcze doceni Twoją kuchnię, zobaczysz

samego buraczka nie ma
i wcina:)

kochecka pisze:ja z Rossmanowskich kupuję tylko owocowe.

szaraczarownica pisze:Michasia, a dawałaś Ali po prostu warzywa pokrojone w kawałki na talerzyku? :
Marta pisze:\ Jednak najwieksze odglosy radosci slychac u nas na obiadkach Hippa,

Mnie też to zniechęciło. Oczywiście zaraz po kosztachFuente pisze:To co mnie zniechęca do słoiczków (zwłaszcza obiadków) to fakt, że są warzywa których w tych zupkach znaleźć nie mogę...
Misiak pisze:U nas króluje Gerber
zbroziu pisze:Misiak pisze:U nas króluje Gerber

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości