agnieszka19 pisze:Moja jak były upały a miała wtedy 4-5 miesięcy sypiała w body i przykrywałam ją pieluszką tetrową. Pamiętam jednak że ze 3-4 razy jak na prawdę nie dało się wytrzymać spała w samym pampersie przykryta pieluchą.
Tyle, że Mateusz nawet tę pieluszkę z siebie zrzuca.
), ale i tak miał spocone włoski. W nocy oczywiście się rozkopał.

Marta pisze:mój panicz śpi w bodziaku

szaraczarownica pisze:oszukujemy go ilością, a nie jakością - 120 ml wody i 1 miarka mleka
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Marcka pisze:śpi w rampersie bez przykrycia, bo i tak się odkopuje

misia-misia pisze:body z krótkim rękawkiem i cienki śpiworek

agnieszka19 pisze:Wychodziłam z założenia, że to malutkie dziecko to też człowiek i tak jak ja nie lubię spać w tym w czym chodzę tak i jemu będzie nieprzyjemnie.

agnieszka19 pisze:Ale po dzisiejszej rozmowie z koleżanką wiem że jednak można inaczej...

Misiak pisze:Nigdy natomiast nie kładłam jej spać na noc np w spodniach i bluzce, czyli w tym, co nosiła za dnia. Spodenki mają gumki, bluzki- guziki na plecach.

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013agnieszka19 pisze:Misiak pisze:Nigdy natomiast nie kładłam jej spać na noc np w spodniach i bluzce, czyli w tym, co nosiła za dnia. Spodenki mają gumki, bluzki- guziki na plecach.
No tak, ale np. na noc przebierasz małą w pajacyka no i potem rano go nie zmieniasz
tylko dziecko jest w nim czy zmieniasz? Zmieniasz dopiero po kąpieli na następnego pajacyka...?

u nas dokładnie tak samokochecka pisze: W tej chwili na noc jest body plus pajacyk. Po nocy zostawiam tylko bodziaka a na wierzch zakładam coś bardziej "dziennego" .
kochecka pisze:chyba jest gdzies temat "W czym śpią Wasze dzieci"

Bian pisze:agnieszka19 ja od początku przebierałam dziecko rano po spaniu i wieczorem po kąpieli. No i ewentualnie jak pieluszka popuściła czy Młoda ulała, no ale to jasna sprawa. A tak to wydawało mi się to naturalne, że zmiana ciuszków jest dwa razy na dobę.

Wróć do jak zadbać o sen Sprawiedliwego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości