waga niemowlęca

Wózki, butelki, podgrzewacze, łóżeczka, ubranka, smoczki i wiele, wiele innych rzeczy dla naszych dzieci.

waga niemowlęca

Postautor: Deco-Ania » 11 lis 2013, 9:08

Przy Antku M. pracował jeszcze w przychodni, więc co tydzień przynosił i było z głowy. Teraz tak dobrze nie ma i planuję zakup.
Jak czytam ,że biegacie co chwilę do przychodni na mierzenie/ważenie, to przyznam, ze wole kupić, mieć w domu i nie stresować się wirusami latającymi po przychodni. Tym bardziej, ze nasza przychodnia na drugim końcu Łodzi a już widzę miny pielęgniarek z najbliższej:
- Dzień Dobry, chciałabym zważyć dziecko
- Że co?? :shock:

Allegro - jak zwykle nieocenione przy wyborze. Wybór spory - tylko na którą się zdecydować? Więc liczę na Waszą pomoc.
Miałyście? Polecacie? A może jakąś zdecydowanie odradzacie?
Czy jest sens kupować taką za 300/350/400zł, skoro można kupić za 100zł??

Zmieniłam tytuł, bo chyba nie o wanienkę tu chodziło - Malaju
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Re: waga niemowlęca

Postautor: niesia2708 » 11 lis 2013, 9:26

Z tego co zauważyłam najpopularniejsza jest waga BabyOno- przynajmniej u nas. Bo jest i neonatologa i w poradni. Z tego co spojrzałam na ceneo cena zaczyna się od 170 zł
Karolcia 19.07.2013
Misia 10.09.2017
Awatar użytkownika
niesia2708
SuperMama

Has thanked: 62 times
Been thanked: 121 times

Postautor: grafitowa » 11 lis 2013, 9:45

My mamy taką:
http://allegro.pl/waga-dziecieca-babyon ... 08495.html
Bardzo sobie chwalę i polecam; nawet nie zamierzam jej sprzedawać, bo do tej pory Emilę ważę (ona waży do 50 kg), poza tym korzystam z niej także w kuchni ;)
Ja też nie chciałam z Emilą biegać do przychodni na ważenie, a ze względu na wcześniactwo i słabe przybieranie na wadze chciałam to kontrolować. Dla mnie bardzo udany o konieczny zakup.
Awatar użytkownika
grafitowa
SuperMama

Has thanked: 22 times
Been thanked: 34 times

Postautor: Deco-Ania » 11 lis 2013, 17:22

Deco-Ania pisze:Zmieniłam tytuł, bo chyba nie o wanienkę tu chodziło - Malaju
Taaaaa.... jak wyszłam z domu to właśnie się zastanawiałam co ja tu napisałam.
Wcześniej chciałam odpisać w wątku o wanienkach i pewnie dlatego.
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Postautor: Bian » 11 lis 2013, 17:48

Deco-Ania pisze:Miałyście?

Deco-Ania szczerze mówiąc ja nie miałam. Młoda jadła (raz mniej, raz więcej) urodzona w terminie, nie chorowała. Czuć było, że waga rosła, więc ważyłam ją tylko przy okazji wizyt szczepiennych w przychodni.
Bian
SuperMama

Has thanked: 9 times
Been thanked: 103 times

Postautor: poison_moon » 11 lis 2013, 19:52

My również nie mięliśmy, ani przy pierwszej, ani przy drugiej córce. Tak sobie myślę, że jest to rzecz, którą można dokupić już po porodzie, jeśli są ku temu przesłanki. No bo jeśli
Bian pisze:urodzona w terminie, nie chorowała. Czuć było, że waga rosła
to chyba bezsensu wydane pieniądze.
poison_moon
SuperMama

Has thanked: 10 times
Been thanked: 13 times

Postautor: Misiak » 12 lis 2013, 6:31

Młoda była chudziutka ale dobrze przybierała i nie kupowałam. U moich rodziców jest waga taka zwykła elektroniczna dla dorosłych, z jednym zerem po przecinku, więc Polunię na nią kładliśmy albo ważyliśmy się z nią, potem bez niej, no i różnicą była waga panienki. Teraz gdy siedzi to ją na tę wagę sadzam, nawet wczoraj- 9,5 kg. ;;) . A jak będzie starsza to będzie się ważyć już na stojąco. Dla mnie szkoda pieniędzy na wagę tylko dla niemowląt.
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Has thanked: 40 times
Been thanked: 68 times

Postautor: malaJu » 12 lis 2013, 8:32

najpierw ważyłam dzieci na wadze kuchennej, na którą przed tarowaniem kładłam takie rzeczy, żebym mogła dzieci bezpiecznie kłaść. Ważenie odbywało się na podłodze. Wystarczyło do masy 5kg. Potem było już gorzej, ale i precyzyjnym ważeniem tak się nie przejmowałam. Po prostu, ważyłam się na wadze łazienkowej z dzieckiem i bez dziecka. Było widać, czy przybiera.
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Has thanked: 722 times
Been thanked: 265 times

Postautor: Patrycja11 » 12 lis 2013, 9:15

malaJu pisze: Po prostu, ważyłam się na wadze łazienkowej z dzieckiem i bez dziecka. Było widać, czy przybiera.
tak ważył Gabrynia mój mąż, bo ja nie wchodzę na wagę :roll:
Najpierw z nim, później bez niego. Jak chcieliśmy bardzo dokładnie, to jechaliśmy do E. pracy, bo tam mają bardzo dokładne wagi >D
Też nie miałam takiej specjalnej dla maluszka. Tyle, że gdyby coś ja miałam przychodnię dwie uliczki dalej, więc żeby go zważyć mogłam iść nawet na spacerze.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Patrycja11
Moderator

Has thanked: 198 times
Been thanked: 117 times

Postautor: agnieszka19 » 12 lis 2013, 10:21

Bian pisze:Deco-Ania szczerze mówiąc ja nie miałam. Młoda jadła (raz mniej, raz więcej) urodzona w terminie, nie chorowała. Czuć było, że waga rosła, więc ważyłam ją tylko przy okazji wizyt szczepiennych w przychodni.

Ja też nie miałam...
Przy Natalce w Anglii wagę miały przy sobie położne więc jak przychodziły na początku zawsze ważyły Natalkę, a potem to już przy szczepionkach.

Z Martynką było trochę inaczej bo słabo przybierała, ale mam blisko do przychodni, więc co któryś dzień podczas spaceru wchodziłam do przychodni i ją ważyłam.
Teraz tylko lipa bo ostatnio ważona było przy pierwszym szczepieniu. Drugiego jeszcze nie miała bo choruje i nie mam gdzie jej zważyć... Z resztą aby wynik był miarodajny to powinno się dziecko ważyć zawsze na tej samej wadze i tak samo ubrane...

Nadal jednak uważam, że jest to niepotrzebny "gadżet" jeśli dziecko jest zdrowe i dobrze przybiera na wadze...
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka19
SuperMama

Has thanked: 13 times
Been thanked: 52 times

Postautor: Deco-Ania » 12 lis 2013, 10:51

agnieszka19 pisze:Z resztą aby wynik był miarodajny to powinno się dziecko ważyć zawsze na tej samej wadze i tak samo ubrane...
wiem, wiem. Dlatego nasz układ: jak M. przynosił wagę z pracy był fajny - bo tak mogliśmy robić: ważenie przed kąpielą, bez ubranka, bez pieluszki :-).

I właśnie dlatego, że taki układ u nas funkcjonował, mogłam sobie to kontrolować i być spokojna. I teraz myślę...
Ale przyznam, że skłaniam się do tego, żeby kupić...
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Postautor: szaraczarownica » 12 lis 2013, 10:56

Deco-Ania pisze:Ale przyznam, że skłaniam się do tego, żeby kupić...

Ja wprawdzie nie miałam, ale jeśli czujesz taką potrzebę, to nie zastanawiaj się i kup. Każda mama ma fioła na innym punkcie. Ja musiałam mieć monitor oddechu, Ty widocznie potrzebujesz wagę :)
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: poison_moon » 12 lis 2013, 11:59

szaraczarownica pisze:jeśli czujesz taką potrzebę, to nie zastanawiaj się i kup. Każda mama ma fioła na innym punkcie.
Otóż to! To co dla nas jest zbędnym gadżetem, Tobie pozwoli spać spokojnie. A chyba o to chodzi! ::)
poison_moon
SuperMama

Has thanked: 10 times
Been thanked: 13 times

Postautor: kochecka » 12 lis 2013, 20:32

z Maksem nawet się nie zastanawiałam czy kupić czy nie bo przybierał pięknie na wadze, jadł. z Laurą w pewnym momencie miałam zamiar kupić ale jakoś się powstrzymałam i chodziłam do przychodni.
W naszej przychodni jest kilka różnych wag a ponieważ z Laury wagą były powody do zmartwień to pielęgniarki zawsze pilnowały/pilnują, żeby była ważona na najdokładniejszej jaką mają czyli na takiej:
http://allegro.pl/wagi-dla-niemowlat-gw ... 95300.html
Awatar użytkownika
kochecka
SuperMama

Has thanked: 43 times
Been thanked: 42 times

Postautor: Fuente » 13 lis 2013, 21:50

Ja nie kupowałam, choć na początku Amelka nie przybierala jakos błyskwicznie na wadze, to potem podgoniła. Ważona była przy każdej wizycie u lekarza oraz podczas szczepień :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Postautor: 19anioleczek92 » 26 lis 2013, 20:10

U nas podobnie Igor był ważony przy każdej okazji bycia w przchodni np.szczepienie czy jak był chory to go ważyły żeby wiedzieć jakie lekarstwa mogą podać...
Awatar użytkownika
19anioleczek92
SuperMama

Has thanked: 22 times
Been thanked: 49 times

Wróć do Wyprawka