lmyszka pisze:No to mojego zima nie rusza,
mojego też nie
lmyszka pisze:No to mojego zima nie rusza,
tulipan87 pisze:2x dziennie wypija po butelce mleka
Bian pisze:tulipan87 pisze:2x dziennie wypija po butelce mleka
tulipan87 to może dlatego nie ma ochoty na inne posiłki? Bo jednak mm jest sycące i kaloryczne.
tulipan87 pisze:Ale widzę, że On jeszcze potrzebuje tego mleka

I czy to dotyczy tego, że całe II danie czyt tylko np. porcja ziemniaczków ma być takiej wielkości? Do tego druga porcja surówki i kotlecik?szaraczarownica pisze:Bo czy na pewno porcja dla szybko rosnącego dziecka ma być tak mała?
Deco-Ania pisze:I czy to dotyczy tego, że całe II danie czyt tylko np. porcja ziemniaczków ma być takiej wielkości? Do tego druga porcja surówki i kotlecik?
w takim razie też trudno mi to sobie wyobrazić.szaraczarownica pisze:Z tego co wiem cały jeden posiłek powinien być tej wielkości.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Misiak pisze:Planu dnia za bardzo też nie ustalisz
lmyszka pisze:o tym co na puszcze napisane to mogę pomarzyć że ma jeść 5 razy po 180 ml
Oboje jedli nawet co godzinę po 60ml max. Ciężko było! A jak mnie wkurzało, jak ktoś mnie przekonywał, że "plan dnia jest najważniejszy". W nosie miałam takie rady. Jak ktoś chciał, mógł sam przetrzymać moje dzieci. Zresztą, czy jadły co godzinę, czy co trzy to i tak pochłaniały tej samej wielkości porcje. Morał? Nie czytać, tylko iść za dzieckiem. Minie, jak rozszerzysz dietę.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013

malaJu pisze:Ciężko było! A jak mnie wkurzało, jak ktoś mnie przekonywał, że "plan dnia jest najważniejszy". W nosie miałam takie rady. Jak ktoś chciał, mógł sam przetrzymać moje dzieci. Zresztą, czy jadły co godzinę, czy co trzy to i tak pochłaniały tej samej wielkości porcje. Morał? Nie czytać, tylko iść za dzieckiem. Minie, jak rozszerzysz dietę.
I nieważne czy wstał o 6 czy o 8
lmyszka pisze:Wiktor nauczył mnie stałych pór karmienia, spania czy zabawy i chciała bym też zachować to przy Kacprze
lmyszka pisze:Kacper śpi bardzo mało więc tu gorzej być nie może

szaraczarownica pisze:Ja tam wolę dostosować się do planu dnia Stanisława, niż mieć rozhisteryzowane dziecko, bo miało za krótką drzemkę, bo zasnęło w samochodzie (gdzie nie śpi dłużej niż 30 minut

Zgadzam się. Plan dnia, kiedy dziecko było tylko na mleku? A co to w ogóle jestmalaJu pisze:Morał? Nie czytać, tylko iść za dzieckiem. Minie, jak rozszerzysz dietę
bo to ogromny plus. I wiem jakie to utrudnienie dla mam tych maluszków, które tak nie mają.Michasia pisze:nawet jak gdzieś wychodzimy to ona może przecież jeść i spać prawie wszędzie.

Deco-Ania pisze:Michasia pisze:
nawet jak gdzieś wychodzimy to ona może przecież jeść i spać prawie wszędzie.
bo to ogromny plus. I wiem jakie to utrudnienie dla mam tych maluszków, które tak nie mają.

Misiak pisze:Śniadanie 150 ml gęstej kaszki
szaraczarownica pisze:Misiak pisze:Śniadanie 150 ml gęstej kaszki
![]()
Jestem w lekkim szoku, bo u nas po chwilowej żarłoczności Stanisław odmówił spożywania na śniadanie większej ilości niż 90ml.
szaraczarownica pisze:Misiak pisze:Śniadanie 150 ml gęstej kaszki
![]()
Jestem w lekkim szoku
Wyjaśnię tylko, że te ml to oczywiście tylko sama woda, do tego dodaję 5-6 średnio czubatych łyżek kaszkiava pisze: 120-150 ml gęstej kaszki
ava pisze:Wyjaśnię tylko, że te ml to oczywiście tylko sama woda, do tego dodaję 5-6 czubatych łyżeczek kaszkiava pisze: 120-150 ml gęstej kaszki
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze:mleko lecznicze

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013lmyszka pisze:zjada po 160-170 ml.
lmyszka pisze:W dzień je co 3 h, a czasem i 2,5 h bo juz płacze o jedzenie.
Dopóki jadł po 120 - 140 ml mógł tak jeść ale je coraz więcej a czas między karmieniami nie wydłuża się.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Teraz tak pomyslałam
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości