)Pepsi pisze:trzymam się tego, bo jak młoda pójdzie spać to wreszcie mogę spokojnie usiąść i odetchnąć
Na dzień dzisiejszy jest tak, że Hania ląduje w wannie, ma około 15 minut na szaleństwa, chlapanie itp. Potem wycieranie, balsamowanie, ubieranie i hop do łóżeczka. Przez długi czas lądowała u nas i jak padła pod koniec butli to ją przenosiliśmy. Ale się sama zbuntowała i stwierdziła, że u nas spać nie zamierza (z drzemką w dzień jest tak samo).
Także po kąpieli ląduje od razu u siebie, odpalamy projektor z Kubusiem Puchatkiem, niekapek do dzioba i panienka odpływa pod koniec kolacji
Wiem, że to średnio zdrowe dla ząbków, ale mam wrażenie, że jest jeszcze za mała na przestawienie jej kolejności, że najpierw kolacja, potem kąpiel. Generalnie zazwyczaj 19:35 zamykamy drzwi od jej pokoju i mamy wolne 

Ale to raczej są sytuacje "od święta".malaJu pisze:wolna amerykanka w zależności od wielu czynników

Pepsi pisze:a jak to u Was wygląda latem?
Fionka pisze:grafitowa, ale Emilka śpi w dzień ?
kochecka pisze:Od jakiegoś czasu Maks nie śpi już w dzień i obecnie pójście spać o 18 to maximum.

Aha. Mała ma nadal 1 drzemkę w ciągu dnia.
fajrant o 18:00 
Szizel pisze: tu różnie bywa czasem zasypia od razu, a czasem walczymy z nią po 1,5 godz.

A 2013 
Franio teżmietka pisze:w ciągu dnia śpią zazwyczaj w przedszkolu około godziny
Usypia w ciągu 5 do 30 min. Zależy od dnia.
Szkoda czasu na sen.
Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013Patrycja11 pisze: mietka pisze:przede wszystkim Franio
to mnie zaskoczyłaś
Malwina pisze:ile początkowo trwało usypianie, jak przeniosłaś dzieci do "dorosłych" łóżek?
mietka pisze:odprowadzałam, czasem i 20 razy
nie zostawałam w pokojach u nich. kładłam, pogłaskałam, mówiłam, że to już czas na spanie i wychodziłam
i tak w kółko. czasem biegałam po schodach tyle razy, że aż mi się odechciewało, ale się zaparłam. tak koło godziny, półtorej to trwało. z dnia na dzień krócej, ale się udało.

)i pójściem malej do przedszkola zmieniłam wszystkie jej przyzwyczajenia(czasem chodzi później spać, gdy np.mamy gości)i naprawde stałam się konsekwentna..więc teraz po przyjściu z przedszkola nie robi sobie drzemki,najczęściej 19-30.-20.00 kładę się z nią do łózka, czytam wybrana przez nie bajkę..5-10 min śpi:) i tak do 7 rano gdzie ją budzę-choć chyba z przyzwyczajenia sama się już teraz budzi:) a w wolnych dniach wstaje przed 8agnieszka19 pisze:Ale może wędrówek nie było bo Nati od zawsze zasypiała sama...

Wiktor
14.06.2009
Kacper
14.08.2013
było świetnie, Mały rozkoszny,
balsamowanie całego ciałka na spokojnie......zrelaksowany zasnął w łóżeczku 

agnieszka19 pisze:U nas od zawsze kąpiel przed jedzeniem.
Kąpiel, jedzenie i spanie

u nas dokładnie tak samoagnieszka19 pisze:Kąpiel, jedzenie i spanie

'kari pisze:elinka3, do niedawna jak u dziewczyn najpierw kąpiel, później kolacja i spanie
od kilku dni zmieniliśmy system najpierw kolacja później kąpiel i spać

Wróć do jak zadbać o sen Sprawiedliwego
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości