Pomysły na prezent gwiazdkowy dla Dzieci

Re: Pomysły na prezent gwiazdkowy dla Dzieci

Postautor: Misiak » 24 lis 2014, 13:48

Fuente, super! Też intensywnie myśleliśmy o kuchni, ale wydaje mi się, że Poli jeszcze nie przypadnie do gustu. Owszem, bawi się w ten sposób, wrzuca zabawkowe warzywka do garnka (prawdziwego, skradzionego mi), miesza, karmi misie, ale u nas chyba to póki co nie będzie szał. Chyba jeszcze jest za mała na zabawę w dom. Myślę o zakupie za rok, takiej już większej, żeby dobrze do Poli pasowała (tzn nie była za duża, a mniejszej nie chcę kupować bo zaraz urośnie), no i przede wszystkim marzy mi się taka kuchnia drewniana. <3 Ooo takie coś przykładowo:
Obrazek

Chyba muszę zacząć już zbierać hehe. Albo sama zrobić.

A ja zamiast prasować :oops: siedzę przed kompem i już wymyśliłam co pod choinkę:
Obrazek
Obrazek
Plus jeszcze coś dokupimy. Na pewno jeszcze maskotkę. Może Duplo jak jej się spodoba to urodzinowe?

Z jednej strony tak sobie myślę że nie kupujemy Poli takich typowych zabawek tylko puzzle, układanki, klocki, ale ona takimi zwykłymi, plastikowymi, grającymi- gardzi. Najlepiej to cały dzień puzzle, układanki, książeczki i bawienie się maskotkami. No i czasem garnuszek na klocuszek. Taki już typ dziecka. Może za rok właśnie będzie łatwiej, że zacznę kupować barbie, pony, dziecięce agd? A może jej się nie zmieni i nadal będą puzzle, tylko więcej niż 12-elementowe, i nadal książeczki ale grubsze. 8-)
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Has thanked: 40 times
Been thanked: 68 times

Postautor: Fuente » 24 lis 2014, 13:57

19anioleczek92, i jak się sprawdza?

Misiak, mialam ten sam dylemat... czy kupic teraz czy poczekać jeszcze rok... ale Amelka u znajomych się ładnie bawiła kuchnią, a poz a tym ona od kiedy jest Marcinek zaczęła bardzo naśladować wszystko to co my robimy. Wkłada naczynia do zmywarki, udaje że gotuje, potem zupka karmi dziadka albo lalę, więc zobaczymy jak zareaguje na kuchnię. Jak jej sie nie spodoba, to najwyżej poczeka na "swój czas", no a potem będzie miał Marcinek zabawkę ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Fuente
Moderator

Has thanked: 42 times
Been thanked: 91 times

Postautor: 19anioleczek92 » 24 lis 2014, 14:02

Fuente, U nas szał :) Cały dzień chodzi miesza,gotuje i piecze a no i najważniejsza kasa :D Chodzi skanuje i mówi Mama 11-ście płać :) Jedynym minusem to to że potrzeba do tego 8 baterii :roll: ale to taki minus nie minus 8-)
Awatar użytkownika
19anioleczek92
SuperMama

Has thanked: 22 times
Been thanked: 49 times

Postautor: Hosiole » 24 lis 2014, 14:21

U nas kuchnia będzie prezentem dla Lili od babci na urodziny a kasa od chrzestnej na gwiazdkę.
Kuchnią bawiła się już ze Stasiem w wakacje, bo mmay jedną na działce, także liczę, że to będzie strzał w 10. ;;)
Obrazek
Obrazek
Hosiole
SuperMama

Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Postautor: ava » 24 lis 2014, 14:21

MadMar pisze:Myślałam jeszcze nad Odkywczym Domkiem lub Arka Noego firmy Dumel, ale sama nie wiem co fajniejsze.
Moim zdaniem dla dziecka w wieku Twojej Hani lepsza będzie Arka.

Misiak pisze: marzy mi się taka kuchnia drewniana. Ooo takie coś przykładowo:
Piękna ta kuchnia! A są w innych kolorach? Mnie też zachwycają drewniane. I również wydaje mi się, że dla młodego to jeszcze za wcześnie (zresztą teraz nie mielibyśmy jej gdzie wstawić). Myślałam, żeby za rok na gwiazdkę, ewentualnie na 3 urodziny zrzucić się na kuchnię z Ikea czy taką jak ta, którą wstawiłaś. O ile oczywiście będzie przejawiał zainteresowanie kucharzeniem, bo inaczej to szkoda kasy na takie wypasione kuchnie.

Misiak pisze:Na pewno jeszcze maskotkę
Mnie ciągle chodzi po głowie ten szary renifer, który jest teraz w Biedronce >D
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Has thanked: 38 times
Been thanked: 112 times

Postautor: hatifnatka » 24 lis 2014, 15:23

Misiak, cudna ta kuchnia <3 ale cena mnie powaliła...

http://allegro.pl/kidkraft-pink-vintage ... 01608.html

:shock:
T 2011 <3 A 2013 <3
Awatar użytkownika
hatifnatka
SuperMama

Has thanked: 94 times
Been thanked: 92 times

Postautor: Misiak » 27 lis 2014, 11:30

hatifnatka, no właśnie dlatego pisalam, że chyba muszę zacząć już zbierać :lol: bo taka kuchnia cenowo to 1/5 naszej prawdziwej kuchni haha. Pewnie i tak wybierzemy coś innego, ale w tym stylu. Zobaczymy za jakiś czas.
ava, nie wiem jak z kolorystyką. Ja bym chciała kiedyś białą (pasowałaby do mebli w pokoju)... ale zobaczymy jak się główna zainteresowana będzie na to zapatrywać.

No właśnie dzieci są różne, dla jednych kuchnia to strzał w dziesiątkę.:)

Powracając do aktualnych (tańszych, heh) prezentów, właśnie kliknęłam Poli:

Obrazek

Bo powiedziała, że Mikołaj przyniesie jej kotka. No to co ja tu mam do gadania. ;;)
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Postautor: kasieńka 85 » 27 lis 2014, 11:47

Misiak pisze:Bo powiedziała, że Mikołaj przyniesie jej kotka.
Nam Karolcia ostatnio oznajmiła, że niedługo będziemy mieć kotka. :shock: Zawsze argumentem, który odwodził ją od takich pomysłów był fakt, że kotek/piesek nie będzie miał gdzie spać. No to i tym razem go użyłam. Alee...Tym razem nie udało się zakończyć tematu, bo Karolcia stwierdziła, że kotek będzie spał na fotelu. Zauważyłam, że przecież nie mamy fotela. Co usłyszałam? "Mamusiu, kupimy fotel...dla kotka" =)))) =)))) =)))) I teraz muszę myśleć nad innym argumentem...
Zmotywowana Waszymi poczynaniami w zakupach gwiazdkowych, też je zaczęłam. I to, co mamy:
Dla rówieśniczki Gabrysi
Obrazek
Dla chrześniaka męża
Obrazek
Dla rocznej i dwuletniej dziewczynki:
Obrazek
Obrazek
Co dla której zdecyduję jak zobaczę.
dla chłopca
Obrazek
Zostają nam prezenty dla:
13-latka, 7-latka-pomysłu brak
11-latki, 9-latki (ale tutaj już jest zamysł)
roczniaka
i największy problem-własne córki.W przypadku Karolci idziemy chyba w kierunku gier i książek. A Gabrysia :XC :XC nie wiem co dostanie. Ostatecznie wzbogaci się o ubrania.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Has thanked: 58 times
Been thanked: 142 times

Postautor: szaraczarownica » 27 lis 2014, 14:54

U nas luzik, bo z reklam wynika, że Staś chce wirolot lego. Jesteśmy z mężem wniebowzięci i podtrzymujemy temat, bo właśnie ten zestaw mamy od jakiegoś czasu kupiony na Mikołajki :lol:
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Has thanked: 189 times
Been thanked: 203 times

Postautor: ava » 27 lis 2014, 15:04

kasieńka 85 pisze: 9-latki (ale tutaj już jest zamysł)
Podziel się, bo my mamy dwie 9-latki i zero pomysłów.

kasieńka 85 pisze:Karolcia ostatnio oznajmiła, że niedługo będziemy mieć kotka. Zawsze argumentem, który odwodził ją od takich pomysłów był fakt, że kotek/piesek nie będzie miał gdzie spać. No to i tym razem go użyłam. Alee...Tym razem nie udało się zakończyć tematu, bo Karolcia stwierdziła, że kotek będzie spał na fotelu. Zauważyłam, że przecież nie mamy fotela. Co usłyszałam? "Mamusiu, kupimy fotel...dla kotka"
Ach ta dziecięca pokrętna logika :lol:
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Postautor: AnnaMaria » 27 lis 2014, 15:13

u nas prezent gwiazdkowy dla małego już czeka na wigilię po długich dyskusjach i zbiórce rodzinnej Wiktor dostanie
Obrazek

choć tak naprawdę nie wiem kto się bardziej będzie cieszył tatuś czy synek 8-)

a w temacie prezentu dla 9 latki ja kupiłam 7 latce grę

Obrazek

fajne są też zestawy np do robienia biżuterii czy torebka to malowania
Awatar użytkownika
AnnaMaria
SuperMama

Has thanked: 4 times
Been thanked: 36 times

Postautor: kasieńka 85 » 27 lis 2014, 15:48

ava, my kupimy perfumy dla dziewczynek. I jakieś kosmetyki typu żel pod prysznic, szampon.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Postautor: ava » 27 lis 2014, 18:27

kasieńka 85, mam taki pomysł dla "naszej" 12-latki ;) Ewentualnie myślałam dla niej o zegarku, ale nie wiem co takie młode nastolatki teraz noszą.

A do nas dojechał dziś prezent od chrzestnego (moi Rodzice trochę się dołożyli) - sanki >D Takie http://allegro.pl/duze-sanki-karex-opar ... 21912.html
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Postautor: niesia2708 » 27 lis 2014, 19:30

ava, jakie fajne :)
Karolcia 19.07.2013
Misia 10.09.2017
Awatar użytkownika
niesia2708
SuperMama

Has thanked: 62 times
Been thanked: 121 times

Postautor: MadMar » 27 lis 2014, 23:06

ava, świetne! Szukamy podobnych. Powiedz jak sie prezentują na żywo? Solidne? Jest jakieś info o max obciążeniu?
Obrazek
Zapraszam na bloga: http://przeszyjto.blogspot.com
Awatar użytkownika
MadMar

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postautor: ava » 27 lis 2014, 23:28

MadMar, powiedziałabym nawet, że na żywo prezentują się solidniej niż na zdjęciu ::)
Nigdzie nie ma informacji o maksymalnym obciążeniu, ale myślę, że jest spore, skoro po zdjęciu oparcia spokojnie nadają się dla dzieci w wieku szkolnym.
Jedynie co to szkoda, że oparcie nie ma jeszcze jakiejś poprzecznej rurki - jak założyłam materac, a młody się "przymierzył", to tak się rozsiadł, że prawie wpadł pod to oparcie. Ale teraz spojrzałam jeszcze raz na zdjęcia w necie i widzę, że tam gdzie mogłaby być ta dodatkowa rurka są pasy bezpieczeństwa, my ich nie zakładaliśmy, a może one jakoś usztywnią oparcie materaca. A nawet jeśli nie to mam inny pomysł jak to zrobić.
Genralnie jesteśmy zadowoleni, teraz tylko czekamy na śnieg i pierwszą przejażdżkę ;)
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Postautor: MadMar » 27 lis 2014, 23:38

Super;) dziękuje za opinie, w takim razie problem z szukaniem odpowiednich Sanek mamy z głowy;)
Obrazek
Zapraszam na bloga: http://przeszyjto.blogspot.com
Awatar użytkownika
MadMar

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postautor: kasieńka 85 » 28 lis 2014, 11:50

Na innym forum znalazłam takie zabawki. Może komuś się spodobają:
http://www.jedynysklep.pl/Szukaj.html?query=bilibo
tutaj pokazane do czego służy https://www.youtube.com/watch?v=p-H7XmbcDK0. Kusi mnie dla Karolci :D :D :D
http://allegro.pl/klocki-przyssawki-squ ... 69224.html te klocki też mi się podobają
i wiecie co? To http://allegro.pl/zabawka-kreatywna-tee ... 97512.html też mi się podoba.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kasieńka 85
SuperMama

Postautor: caixa » 29 lis 2014, 17:05

kasieńka 85, fajne te przyssawki. :)
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Been thanked: 223 times

Postautor: Deco-Ania » 30 lis 2014, 21:08

Znalezione na gazeta.pl

MAGNETYCZNE LUDZKI GRIMM'S wiek 4+
Magnetycznych puzzli, układanek, przebieranek jest teraz na rynku zatrzęsienie. Są bardzo popularne i dobrze, bo łatwe w użyciu a do tego wspaniale wpływają na rozwój motoryki małej (im mniejsze elementy do układania, tym lepiej). Dziś wybrałam do pokazania Ludziki Grimm's. Elementy są drewniane, barwione farbami z atestami, w dwóch pięknych tonacjach zimnej i ciepłej, zamknięte w zgrabnym, metalowym pudełku. Co ważne - oprócz układania można się nimi wspaniale bawić na dwa sposoby. Pierwszy - jedna osoba się przybiera jakąś pozę, a druga układa ją z puzzli. Drugi, jednoosobowy - układamy ludziki w fajnych pozach i je przerysowujemy.

Obrazek

GRA „KAMELOT JR” wiek 5+
Kolejna gra jednoosobowa, ale tym razem dla starszych zawodników. Ze wszystkich gier jednoosobowych, a mamy ich ponad dwadzieścia, ta jest ulubioną mojej córki. Może dlatego, że pojawia się w niej motyw bajkowy w postaci zamku, królewny i rycerza? Gra składa się z ośmiu drewnianych części zamku o różnych kształtach i kolorach, dwóch figurek i podstawki. Jest też książeczka z zadaniami na czterech poziomach trudności. Doskonała jakość, nie ma się do czego przyczepić. „Kamelot JR” dostał nagrodę główną w konkursie Świat Przyjazny Dziecku 2010. Cena 100 zł.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Has thanked: 97 times
Been thanked: 194 times

Postautor: niesia2708 » 30 lis 2014, 21:08

Ponieważ Karolcia lubi się bawić lalkami, bujać,nosić, karmić pomyślałam,żeby jej kupić łóżeczko dla lalki. Tylko nie mogę znaleźć takiego jakie bym chciała:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Karolcia 19.07.2013
Misia 10.09.2017
Awatar użytkownika
niesia2708
SuperMama

Has thanked: 62 times
Been thanked: 121 times

Postautor: wiolancia » 01 gru 2014, 8:03

gwyneth1975 zależy co lubi,chrześnica mojego męża -też 12 latka- zażyczyła sobie bluzę tally weijl.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wiolancia
SuperMama

Has thanked: 44 times
Been thanked: 35 times

Postautor: Bian » 01 gru 2014, 9:04

gwyneth1975 ja mam wrażenie, że 12-latkowie teraz to zupełnie inna młodzież niż kiedyś :lol: Na pewno bym poszła w prezent bardziej młodzieżowy niż dziecięcy już, np. właśnie jakaś karta podarunkowa.

Mojego męża chrześniak ma 12 lat to już na koncerty ze swoim ojcem i moim mężem jeździ, na gwiazdkę dostanie płytę z koncertu Metalliki, na którym był. Z tego co pamiętam ja w wieku 12 lat nie byłam jeszcze pod względem zainteresowań aż tak dorosła :P
Bian
SuperMama

Has thanked: 9 times
Been thanked: 103 times

Postautor: jpuasz » 01 gru 2014, 9:58

Ja też mam chrześnicę 12-letnią i mam dylemat. Rozmawiałam z jej mamą i ostatnio coś przebąkiwała o terebce-plecaczku, który mogłaby nosić poza szkołą. Ale dałyście też ciekawy pomysł z tą płytą czy np. bilety na koncert.

Bian pisze:Mojego męża chrześniak ma 12 lat to już na koncerty ze swoim ojcem i moim mężem jeździ, na gwiazdkę dostanie płytę z koncertu Metalliki, na którym był. Z tego co pamiętam ja w wieku 12 lat nie byłam jeszcze pod względem zainteresowań aż tak dorosła

Jak ja miałam te 12-13 lat to królowały BB i TKF, a że byłam wielką fanką, to dostawałam płyty/kasety a na koncert poszłam jak byłam w 7 klasie, czyli 13 lat. Koncert oczywiście z tatą, co wtedy było dla mnie mega obciachem, ale teraz doskonale rozumiem moich rodziców ;)
Pozdrawiam :)
Paulina

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jpuasz
SuperMama

Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times

Postautor: ava » 01 gru 2014, 10:15

gwyneth1975 pisze:Gdzie można kupić taki notebook? Czy nadaje sie dla 14 miesięcznego dziecka i ile kosztuje ?
Moja siostra kupowała na Allegro, ale nie wiem, u którego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -4-dz-1106
Niby jest napisane, że to dla dzieci od 24 m-cy. Ale myślę, że to zależy od dziecka, wydaje mi się, że dla młodszych też może być.
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Postautor: caixa » 01 gru 2014, 17:04

gwyneth1975, moja przyjaciółka swojej chrześnicy kupiła kostium kąpielowy w calzedonii. Taki a'la bikini. Aż piszczała z radości podobno. :lol: Nie wiem czy Calzedonia ma jeszcze wystawione kostiumy 8-) . Ale może na jakiejś stronie?
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: Deco-Ania » 01 gru 2014, 23:35

Wydaje się być fajne (ale ja na bakier jestem z zabawkami dla dziewczynek):
Zaczarowane lustereczko Dumel, np.: http://tiny.pl/qbrx6
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Postautor: Misiak » 02 gru 2014, 12:06

Dla Polci korzystając z DDD.:)
Obrazek
5.12.2012 Polunia <3
7.07.2023 Rodzina <3
Awatar użytkownika
Misiak
SuperMama

Postautor: wiolancia » 02 gru 2014, 12:57

Do przedszkola (Mikołaj ma rozdawać dzieciom drobne upominki do 20 zł.,panie poprosiły rodziców o zakup prezencików).No to ma doktora,bo ostatnio nie mogła się oderwać od mojego klasycznego ciśnieniomierza :lol: .
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wiolancia
SuperMama

Has thanked: 44 times
Been thanked: 35 times

Postautor: Bian » 02 gru 2014, 14:23

Od szwagierki i teściów Matylda dostanie stolik edukacyjny FP jako prezent gwiazdkowo-urodzinowy.
Obrazek

A od jednej z moich przyjaciółek kocyk, przyda się na zimę do wózka.
Obrazek
Bian
SuperMama

Postautor: Bian » 04 gru 2014, 8:34

Wiem, że Matylda jeszcze dostanie
Obrazek

Muszę jeszcze wymyślić coś od moich rodziców i od nas. O losie...

Hanna na pewno dostanie kolejny zestaw klocków, pucholinę i jakąś kolejkę. Od nas zestaw Polly Pocket. Co jeszcze - nie wiem, ale na pewno jakieś gadżety jeszcze zbierze.
Bian
SuperMama

Postautor: caixa » 04 gru 2014, 8:53

U nas ostatecznie stanęło na tym zestawie
Obrazek

Moja mama kupiła
Obrazek

A oprócz tego dostanie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mała marzy jeszcze o
Obrazek co mi się bardzo fajne wydaje ale to już przerzucimy chyba na urodziny.

Dla starszej bratanicy:
Obrazek
Obrazek
I Mysia Marysia bo takie zamówienie dostałam.

Młodsza dostanie
Obrazek
i ubranka

Dodatkowo w przeciągu najbliższego miesiąca są urodziny młodszej bratanicy, starszej bratanicy, mojego brata, naszego przyjaciela, babci (75 lat) i mamy. :roll: MA-SA-KRA.
Dla młodszej już mam
Obrazek
a dla starszej myślałam o tych klockach na przyssawki, które wstawiała kasieńka85. Ale to już w styczniu kupię.
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: Deco-Ania » 04 gru 2014, 11:13

caixa, Julek ma gąsienicę. Mi się baaaaardzo podoba :-) Natomiast własciciel na chwilę obecną najchętniej ją gryzie lub rozkłada na części.
Obrazek
Obrazek
Deco-Ania
SuperMama

Postautor: caixa » 04 gru 2014, 11:58

Deco-Ania pisze:najchętniej ją gryzie lub rozkłada na części.

W sumie o to chodzi. ;) Przynajmniej z drugą częścią.
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: malaJu » 04 gru 2014, 12:45

Uffff, miało być konkretnie to jest:
Obrazek
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Has thanked: 722 times
Been thanked: 265 times

Postautor: ava » 04 gru 2014, 13:08

malaJu, ale śliczny ::)
Awatar użytkownika
ava
SuperMama

Postautor: Bian » 04 gru 2014, 13:13

malaJu śliczny i widać, że jednocześnie praktyczny, w sensie, że rzeczywiście da się bawić w domku. Bo ja na naszego Wadera już patrzeć nie mogę... Ot zabawa koło domku, a nie w domku.
Bian
SuperMama

Postautor: Blue » 04 gru 2014, 18:38

malaJu-piękny i długo miałam go w obserwowanych:)

Jednak wspólnie z rodzicami składamy się na taki (ostatnio ładnie zszedł z ceny (allegro) i ludzie się rzucili):

Obrazek

Wprawdzie miejsca w pokoju niewiele,ale żeby łatwo było manipulować rączkami podczas zabawy to tylko te średnie i większe gabarytowo wchodziły w grę.I tylko drewniane.Mam nadzieję że jakościowo wytrzyma chociaż kilka miesięcy :lol: Poza tym wybitnie kolorem nam do pokoju pasuje :lol: :lol: :lol:
Poza domkiem dziewczyny dostaną od brata mojego lalki i samochody (różowe :lol: ) dla lalek :lol:

Obrazek

Obrazek

Od rodziny ze strony męża nie mam pojęcia co,bo tam prezenty nie są sugerowane tylko 100% niespodziankowe.
Ogólnie wszystko u nas kręci się wokół lalek (podstawowe Equestria girls z Biedry które rozeszły się w 2h :lol: ,Barbie,Evi) i wyposażenia dla nich (domek i "limuzyny").A niech się bawią na całego.No i książek trochę dostaną,ale to w temacie o książkach opiszę jak znajdę chwilę.
Blue
SuperMama

Has thanked: 15 times
Been thanked: 216 times

Postautor: malaJu » 04 gru 2014, 19:26

Blue, piękny ten domek :)
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: AnnaMaria » 05 gru 2014, 9:08

jak patrzę na te cudne domki to cieszę się że będę mieć córeczkę (choć małż ciągle powtarza co z tego e dziewczyna i tak będzie bawić się lego i będzie informatykiem B-) )
Awatar użytkownika
AnnaMaria
SuperMama

Has thanked: 4 times
Been thanked: 36 times

Postautor: malaJu » 05 gru 2014, 19:14

Domek dla lalek super! Dziś przyszedł. Jedynie laleczki kijowe, bo nie dość, że drewniane i się nie zginają w żaden sposób, to dodatkowo chłopiec jakiś koślawy. Ale nie ma żalu, bo i tak postanowiliśmy dokupić jakieś laleczki.
Co polecicie w wysokości 10-12cm?
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: caixa » 05 gru 2014, 19:48

Lalaloopsy. Moim zdaniem są urocze. :D
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: szaraczarownica » 05 gru 2014, 20:44

caixa pisze:Lalaloopsy. Moim zdaniem są urocze. :D

Moim zdaniem są przerażające, ale Stasiowi się podobają ;) Kreskówkę chętnie ogląda ;)
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: Blue » 05 gru 2014, 21:23

Ju,może jakieś z seri Evi-ale nie mierzyłam ile dokładnie mają cm.W nich jest dobre to,że bywają zestawy w których są też różne małe mebelki czy sprzęty-w sam raz potem do doposażenia domku:)No tyle że plastikowe a nie drewniane.Ale można kupić zestaw z szafą,łóżeczkiem (też piętrowym) i innymi akcesoriami.A same laleczki Evi są fajne,mają dobrą cenę i można też do nich kupić osobno ubranka.
Są też takie małe laleczki no name po kilka złotych (4-7 zł) w kioskach lub zwykłych zabawkowych,nie sądzę aby ich jakość była za tę cenę oszałamiająca,ale na potrzeby zabawy w domku możesz spróbować.

PS.Dokonałam pomiaru Evi-mają dokładnie 11,5 cm,z włosami napuszonymi 12 cm.
A te malutkie z kiosków po kilka zł-od 10 cm do 12 cm
Blue
SuperMama

Has thanked: 15 times
Been thanked: 216 times

Postautor: caixa » 05 gru 2014, 21:33

szaraczarownica pisze:Moim zdaniem są przerażające

No coś ty. Zamiast oczek mają guziki i są wzorowane na laleczkach szmaciakach. Ruszają się nóżki, rączki i główka. Mają śliczne kolory i w zestawach mają różne przybory. Powinnaś popatrzeć na te malutkie na żywo. :)
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: szaraczarownica » 05 gru 2014, 21:35

caixa, ja się właśnie boję tych guzikowych oczu ;) Każdy ma jakieś fobie ;) Ale jak mówię, Stasiowi się podobają :)
Awatar użytkownika
szaraczarownica
Moderator

Postautor: malaJu » 05 gru 2014, 21:49

Blue pisze:Ju,może jakieś z seri Evi-

Dzięki! Dokładnie taką kupiliśmy.

Caixa, lalaloopsy kompletnie do mojej córki nie przemawia. Wydaliśmy kasę na taką dużą i co? I nawet nie wiem, gdzie leży. Nieporęczna, głowa za ciężka w stosunku do reszty ciała, wygina się. Twarda, nie da się do niej przytulić, zimna okrutnie. Moja córka jest "misiowa" jednak. Mam nadzieję, że się jednak choć nieco do lalek przekona dzięki temu domkowi. Druga i ostatnia próba B-)
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator

Postautor: lmyszka » 05 gru 2014, 21:52

Wiktor wymyślił sobie zegarek kidizoom http://allegro.pl/zegarek-aparat-vtech- ... 39026.html
No to sobie jeszcze pomarzy, bo już widzę jak wydajemy rodzinnie 200 zł ( choć tu i tak tanio bo jak patrzyłam pare dni temu to była cena ponad 300 zł :shock: ) a on niszczy go, a ma do tego tendencje bo nie szanuje zabawek. Albo jak Kacper bierze go do buzi i zalewa śliną :lol:
<3 Wiktor <3 14.06.2009
<3 Kacper <3 14.08.2013
Awatar użytkownika
lmyszka
Moderator

Has thanked: 78 times
Been thanked: 108 times

Postautor: caixa » 05 gru 2014, 21:59

malaJu, ale moja też by tej dużej nie polubiła. Zgadzam się z każdym wyrazem. Ale te malutkie naprawdę zdały egzamin. Mamy też dla nich domek i mała się bawi a przecież inne lalki leżą pod samochodami, pociągiem i samolotami.;) Nie wiem spróbuj może. :)
Awatar użytkownika
caixa
SuperMama

Postautor: malaJu » 05 gru 2014, 22:04

Już kupiłam Evi:
Obrazek
Awatar użytkownika
malaJu
Administrator